torsdag 6 september 2012

Suummering av sommaren 2012!

Hallå på er,

Ja ni, vet inte riktigt hur jag ska börja men ska försöka skriva en så intressant summering som möjligt!

Jaha Gösta-fisket 2012 är alltså det jag ska försöka ge mej på. För våran del så börjar ju alltid Gösfisket så tidigt som möjligt då vi är sugna att ut och fiska! Med tanke på Göstävlingen som var i början av Juli så ville vi ju ut och testa vilka beten vi skulle använda! Vi hann väll ut 2 ggr innan tävlingen och det resulterade i noll Gösta. Väl på tävlingen sen så hade vi ju inte så stora förhoppningar men vi lyckades ju få en på 78cm och placerade ju oss på en fin tredjeplats!

Därefter så fortsatte vi i förhoppning att Gösarna skulle komma igång men man kan väl säga att vädret sommaren 2012 inte var på nåns sida med regn och ingen värme! Men vi tragglade på och fram till augustis början så fick vi väll nån ströGös på våra vändor men inget riktigt Gösrace syntes på långa vägar!

Men sen ni gott folk var det som någon tryckt på nappknappen för Gösta för i augusti blev det fart på dom, och vi fick ett fantastiskt fiske. Efter några heta tips om vilka beten som skulle blötas och vilken hastighet vi skulle hålla så släppte alla spärrar för oss!

Fram till augusti hade vi fått 4st Gösta och när semestern var slut 20augusti så hade vi fått totalt 19st Gösta=) Vi hade ena riktiga indianvändor där det nappade nästan hela tiden! Dels var jag ute själv på ett riktigt race där jag fick fyra stycken och bommade 3 på 4 timmes(helt sjuk vända) Sen så hade vi en till liknande vända där vi fick 3stycken i båten plus några bommade och 2gäddor! Och i augusti så spelade det ingen roll vilket väder det var, det nappade i regn och nordanvind och det nappade i månskenskvällar med värme och stilla lugnt på Barkens djupa vatten!

LIte statistik:

Pälle 10st Gösta mellan 3kg och 5,7kg(vilket blev nytt PB för mej)
Rakke 6st Gösta mellan 4kg och 6.0kg(vilket var PB för han och även Team-rekord)
Gastarna 3st Gösta 5.05kg(Erik), 5.4kg(Daniel) och sen då Clarres jättefina Gösta som vägde 6.65kg och mätte 86.3cm! C&R på de flesta förutom ett par som blivit en fin matbit!
Beten:
Nils Master 15 st
Blandad kompott 4st

Annars så har det varit en riktig lärorik sommar då det känns som vi kommit in i det här med trollingfiske på riktigt och sen har vi ju även lärt känna andra Gösta-fiskare som man har bytt tips med och haft riktigt trevligt sällskap med ute på Barkens blå!

Man får ju verkligen hoppas att vi kan behålla detta fina Gösbestånd i Barken så att man kan ut och fiska i många år framöver. Med detta sagt så vill jag tacka för oss i sommar och även tacka alla nya fiskeTeam man lärt känna under sommaren!

Nu så vässar vi krokarna på de lite mindre betena och beger oss ut för att meta lite löja så vi kan ut och lura upp nån fin höstöring när det blir lite kallare i vattnet!

Skitfiske/Kling8 kommentarer:

Anonym sa...

Haha klockrent skrivet grabbar och grattis till en fin gössommar=)
Men vad sjutton är en indianvända?

MVH Kalle

Anonym sa...

Kul blogg ni har! Roligt att höra att ni har lyckats få upp 19st, själv har jag varit ute cirka 10gånger och inte lyckats få upp en enda!!/Jocke Andersson

Anonym sa...

Hej pojkar! Grattis till ett bra gösfiske! Själv har jag inte lyckats lura en enda trots ganska många timmar på Barken.
Efter att ha gjort en noggrann analys av varför har jag kommit fram till att det måste vara nåt fel på mina gastar....
Eller så kan det vara nåt annat, men det tror jag inte. Har varit kul att ha kontakt med er ute på sjön. Om gud vill och grejerna håller får ni nog huka er till nästa säsong, känner att jag blir farlig då. Hoppas ni får ett bra fiske efter öring i höst!
Johan Jakobsson

Anonym sa...

Grattis Grattis är väl allt jag kan säga, själv fick jag två under sommaren!/Larssa Eriksson

Team Kling & Klang sa...

Tack för alla kommetarer och gratulationer=) Kul att det finns några själar som följer oss på våra äventyr!

Tack detsamma Johan för sällskapet ute på sjön! Nästa år ska du se att det kommer hagla upp Gösta i din båt=) Ha det gött och hoppas vi ses på Öringfisket i höst=)

Anonym sa...

Kul blogg Pälle, nu är det dax att ni börjar lägga upp lite drillningsfilmer också:-)/Johan

Anonym sa...

Hallå på er, kul och se att ni lyckats med gösfisket trots att många rutinerade bara gnäller och säger att det är utfiskat och att det inte finns lika mycket gös kvar! Men ni har verkligen bevisat motsatsen:-)

Grattis/Leif

Anonym sa...

http://moskva.blogg.hbl.fi/2012/07/07/gayparad-med-kling-och-klang/